2012 m. gruodžio 22 d., šeštadienis

Kalėdiniai meduoliai

450 gr. miltų
150 gr. rudojo cukraus
100 g. margarino
2 kiaušiniai
100 gr. medaus
2 arb. šaukšteliai gesintos sodos
prieskonių meduoliams

Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir tirpintą margariną, viską išmaišyti. Dubenį dėti ant garų ( puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol cukrus ištirps, nukelti nuo garų, supilti sodą ir gerai išsukti, tešla suputos,tada suberti miltus ir užminkyti  minkštą tešlą ( jeigu per skysta įdėti miltų ). Atšaldyti nereikia, iš karto kočiokite ir išspauskite  figūrėles .
Orkaitę įkaitinti iki 220 C, dėkite meduoliukus, ir tik jiems iškilus traukite lauk.Senas geras receptas[cypsiuko].Meduoliukai minkšti ir kvepiantys...skaniausi iš visų ragautų....

Mes su mažyliu juos papuošėm baltu glajum...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą