2014 m. sausio 11 d., šeštadienis

Tinginio balandėliai

Man ir mano šeimai tai tobuli pietūs...

1kg maltos mėsos[maišiau per puse jautieną ir kiaulieną]
3 kiaušiniai
4 skiltelės česnako,1 svogūnas
3 didelės morkos
1 nedidelis kopūstas
druskos,pipirų,mėgstamų žolelių pagal skonį
1 stiklinė ryžių

padažui
1 šaukštas miltų
400ml grietinės
1 stiklinė pieno
pagal skonį pomidorų padažo[aš dėjau 500ml naminio pomidorų p.]
miltus sumaišyti su pienu,sudėti grietinę,imaišyti pomidorų padažą.[aš dar dėjau džiovintų petražolių]

Ketvirtadalį kopūsto ir vieną morką sutarkuoti burokine tarka,smulkiai supjaustyti svogūną ir česnaką.Daržoves sumaišyti su malta mėsa,sudėti kiaušinius,druską,prieskonius ir nevirtus ryžius,viską labai gerai išmaišyti.Padaryti kotletukus ir apkepti keptuvėje.Likusį kopūstą supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į puodą,kur troškinsis tinginio balandėliai,ant kopūstų sudėti apkeptus kotletukus,sudėti supjaustytas morkas.Viską užpilti sultiniu,įdėti lauro lapelių ir troškinti apie 40 min.
Baigiantis troškintis užpilti padažu ir pakaitinti iki užvirimo....ryžiai prisitraukia sultinio,todel būna ypač skanūs...paprasta,bet tikrai skanu...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą