2012 m. spalio 26 d., penktadienis

Sezamo saldainukai


2 p. sezamo sėklų
2 v.š. juodų sezamo sėklų (nebūtina)
1/2 p. medaus,MAIŠIAU PER PUSĘ SU DIRBTINIU.
1/2 p. rudojo cukraus
1/2 a.š. malto imbiero
1/2 a.š. cinamono


Pasiruošti du kepimo popieriaus lapus (rekomenduoja sutepti juos sviestu, bet aš to nedariau). Sausoje keptuvėje pakepinti sezamo sėklas iki švelniai paruduos (atsargiai, greitai sudega jei nemaišot). Jei naudojamos ir juodos sezamo sėklos, jas geriau pakepinti atskirai. Išėmus sėklas, toje pačioje keptuvėje kaitinti visus likusius ingredientus. Kai užvirs, maišant kaitinti dar 2 minutes. Nuimti nuo karščio ir įmaišyti sezamo sėklas. Masę išpilti ant kepimo popieriaus, uždengti antru kepimo popieriaus lapu ir kočėlu plonai iškočioti. Leisti truputį atvėsti ir nuimti kepimo popierių. Dideliu peiliu supjaustyti norimos formos saldainiais ir leisti pilnai atvėsti. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą