2013 m. liepos 16 d., antradienis

Šaltanosiai-arba tiesiog virtinukai

Recepto čia kaip ir nėra..tešlą darau iš miltų,karšto vandens,žiupsnelio druskos ir šlakelio aliejaus.Apie 1kg miltų užpilti karštu vandeniu,tiek,kad susiminkytų minkšta tešla,ipilti aliejų,viską gerai suminkyti,ir atidėti tešlą į šalį,kad pailsėtų.Nuplautas mėlynes apiberti cukrumi ir išmaišyti.
Tešlą iškočioti ir išspausti apskritimus,dėti po šaukštą mėlynių ir užspausti kraštelius šakute.Dėti į verdantį vandenį ir virti apie 5min nuo užvirimo,valgyti su grietine ar grietinėle....valgant šaltanosius iškyla skanūs ir šilti vaikystės prisiminimai...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą