2014 m. vasario 14 d., penktadienis

Šokoladiniai putėsiai

100gr juodo šokolado sudėti į metalinį dubenį ir ištirpinti karšto vandens vonelėje su 2 šaukštais grietinėlės ir 25 gr sviesto.
2 kiaušinius atskirti[trynius nuo baltymų],
trynius su 1 šaukštu cukraus plakti metaliniame inde,įstatytame į garų vonelę,kol suputos ir ištirps cukrus.Supilti į trynių masę ištirpintą šokoladą ir gerai išmaišyti.
Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos,1,5 šaukšto cukraus ir trupučiu vanilės išplakti iki standžių blizgių putų.Baltymus atsargiai įmaišyti į trynių-šokolado masę.Putėsius apie 6 valandas palaikyti šaldytuve,tada galima ir patiekti....burnoj tirpstantis šokoladinis desertas...skanaus....

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą