2016 m. sausio 26 d., antradienis

Grietininiai sausainiai su cinamonu

Puikūs minkšti sausainukai...kai norisi ko nors saldaus prie arbatos.

300 g grietinės
250 g margarino arba sviesto
1 a.š kepimo miltelių
apie 500 g miltų
1.a .š vanilinio cukraus
150 gr cukraus
truputis cinamono
1 kiaušinis sausainių aptepimui

Minkštą margariną ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi,sudėti grietinę ir viską gerai išsukti.Sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais,ir užminkyti tešlą.Jei reikia,dar įdėkit miltų,tešla turi būti minkšta,bet nelipti prie rankų.Tešlą padėti 1 h į šaldytuvą.Atšaldytą tešlą iškočioti 0,5 cm storio ant miltais pabarstyto stalo,Supjaustyti rombais,patepti plaktu kiaušiniu ir apibarstyti cinamonu,kepti 200c,kol gražiai paruduoja.Kepant sausainukai labai issipučia,skanaus..

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą