2016 m. vasario 19 d., penktadienis

Pyragas Magdė

125 gr sviesto
220gr miltų
1 kiaušinis
70 gr cukraus
1 nubrauktas a.š kepimo miltelių
minkštą sviestą gerai išsukti su cukrumi ir kiaušiniu,sudėti miltus su kepimo milteliais ir užminkyti minkštą tešlą.
Kepimo skardą iškloti kepimo popierium,rankom sudėti ir išlyginti tešlą.Kepti 175c apie 15-20 min.Iškepusį pagrindą atvėsinti.Tada aptepti persikų uogiene sumaišyta su trupučiu cinamono.

kremui

15gr želatinos
160gr cukraus
100ml vandens
4 kiaušiniu baltymai
4 gr citrinos rugštelės
100gr sviesto
20 gr kakavos
200gr kondensuoto pieno su cukrumi

Želatiną užmerkti nedideliu kiekiu vandens.Likusį vandenį supilti ant cukraus ir kaitinti tol,kol pradės kilti skaidrūs burbuliukai[aš tą sirupą nuolat maišiau].Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo,plakant supilti karštą sirupą,sudėti citrinos rūgštelę.Kitame inde tirpintą sviestą sumaišyti su kondensuotu pienu ir kakava.Mažu greičiu plakant kakavos mišinį supilti į baltymų masę,lengvai išplakti,supilti tada išbrinkintą ir ištirpintą želatiną.Gautą masę supilti ant pyrago,geriausia naudoti formą nuimamais kraštais,padėti į šaldytuvą ,kad sustingtų,skanaus....receptuką radau sm.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą