2016 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Obuolių pyragas

Puikus,drėgnas pyragas su troškintais obuoliais,ypatingai skanu su ledais...
Pagrindui:
100 g sviesto
110 g cukraus pudros
1 kiaušinis
150 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
1 valg.š. pieno

Obuolių įdarui:
800 g obuolių, nuluptų ir supjaustytų
1 valg.š. sviesto
1/2 arb.š. cinamono
1 valg.š. rudojo cukraus

Trupiniams:
185 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
125 g sviesto
165 g cukraus pudros

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C. Kepimo popieriumi ištieskite 20×30 cm dydžio kepimo indą.
2. Paruoškite pyrago pagrindą: elektriniu plaktuvu išplakite sviestą ir cukrų iki kreminės konsistencijos.
3. Įmuškite kiaušinį ir išplakite.
4. Suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną. Išmaišykite iki vientisos masės.


5. Paruoškite obuolių įdarą: obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais (recepte pateiktas svoris – jau sutvarkytų obuolių).
6. Obuolius, sviestą, cinamoną ir rudąjį cukrų sudėkite į keptuvę. Kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kol obuoliai taps minkšti. Leiskite atvėsti.
7. Paruoškite trupinius: sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų dubenyje.
8. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir trinkite tarp pirštų tol, kol neliks sausų miltų – gausite stambius, lipnius trupinius.
9. Paruoštą pyrago pagrindo tešlą tolygiai paskleiskite ant kepimo indo dugno. Ant viršaus paskleiskite atvėsusią obuolių masę. Galiausiai viršų apibarstykite trupiniais.
10. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių arba kol gražiai apskrus. Skanaus!
Už receptuką dėkoju Rasai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą