2012 m. gruodžio 29 d., šeštadienis

Apelsininė silkė

Artėjant šventėm ieškojau recepto silkės,kuri nebūtu nusibodusi,norėjosi kažko lengvo ir kvepiančio šventėm....ši silkutė nuostabi...kvepianti...ir pirma dingo nuo stalo....

File iš vienos silkės[silkę naudoju su galva ir pati išdarinėju]
100ml vandens
3 nubraukti šaukštai cukraus
3 šaukštai acto 9 procentu[acto pilkit pagal savo skoni,nes man reikėjo jo daugiau]
1 apelsinas
1 svogūnas
truputis cinamono,keli lauro lapeliai ir keletas rožinių pipirų[naudojau paprastus]


Apelsiną švariai nuplauti ir nuplikyti.

Silkės file supjaustyti gabaliukais ir apibarstyti cinamonu.Vandenį išmaišyti su cukrumi,įpilti actą ir iš pusės apelsino išspaustas sultis,likusį apelsiną  ir svogūną supjaustyti griežinėliais.
Stiklainyje paeiliui sloksniuoti silkę,svogūnus,apelsino griežinėlius,sudėti pipirus ir lauro lapelius
,užpilti marinatu ir nakčiai palikti šaldytuve...
Aš dariau iš trijų silkių,tai marinatui viską irgi trigubinau....tai išties skani ir gaivi silke su vos juntamu apelsino aromatu....bus dar gaminama tikrai ne kartą........
receptą radau[tarp vėjo gūsių].

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą