2015 m. vasario 3 d., antradienis

Prahos pyragas

Net nesitikėjau ,kad šis pyragas bus toks skanus..minkštas,švelnus ir labai gardus..

tešlai
1kiaušinis
150 cukraus
1 a.š sodos
50 gr margarino arba sviesto
2 v.š pieno
2 v.š medaus
1 a.š kakavos
450 miltų

kremui

500 ml pieno
2,5 v.š miltų
2 v.š cukraus
2 a.š vanilinio cukraus
150 gr sviesto
2v.š cukraus pudros

100 gr juodojo  šokolado pyrago viršui

Tešlai skirtus visus produktus sumaišyti[išskyrus miltus]ir kaitinti ant garų vonelės,kol ištirps margarinas ir masė pradės putoti.Indą nukelti nuo puodo,supilti miltus ir užminkyti tešlą.
Tešlą padalinti į keturias dalis ir iškočioti vienodus stačiakampius,maždaug22/27,tešlą kočioti kol yra šilta,tada lengvai kočiojasi.Lakštelius kepti 180c apie 5-8 min kol gražiai paruduos.
Kremui miltus sumaišyti su cukrumi ir vanile,įpilti truputi pieno,ir išmaišyti iki vienalytės masės,supilti likusį pieną ir šluotele gerai išmaišyti.Kaitinti ant vidutinės ugnies kol kremas sutirštės.Išvirtą kremą atvėsinti,vis pamaišant.Sviestą išplakti iki purumo su cukraus pudra.Plakant po truputį supilti atvėsusį kremą,išmaišyti iki vientisumo[aš į kremą itarkavau citrinos žievelės].Lakštelius pertepti kremu,uždėjus paskutinį lakštelį gerai paspausti,viršų ir šonus aptepti kremu.Pyrago viršų apšlakstyti tirpintu šokoladu.Pyragą bent per naktį palaikyti šaldytuve  ,kad susigertų kremas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą