2014 m. sausio 22 d., trečiadienis

Citrininis tiramisu

Nežinau kokiais žodžiais apibūdinti šį desertą...tiesiog nerandu jam tinkančių žodžių...skanu sakyti,tai per paprasta...sa;ldumas susijungia su gaivia rūgštele...tobulas derinys...tai desertas,kuriuo reikia mėgautis...

500 gr maskarponės sūrio
450ml grietinėlės[36 riebumo]
260g cukraus
1 citrinos nutarkuota žievelė
1a.š vanilinio cukraus

300-400 gr damų pirštelių

sirupui
200 ml vandens
4-5 šaukštai cukraus
2 citrinų sultys

citrinų kremui
4 citrinų sultys
4 citrinų žievelės
200gr cukraus pudros
100 gr minkšto sviesto
4 kiaušiniai
pirmiausia pasidarom citrininį kremą.Nedideliam puode sumaišyti citrinų sultis,nutarkuotas žieveles,cukraus pudrą,minkštą sviestą ir kiaušinius[aš viską išplakiau mikseriu].Puodą su produktais kaitinti ant nestiprios ugnies,nuolat maišant,iki užvirimo,padedam šaltai,kad atvėstų.

grietinėlę išplakti su cukrumi,tarkuota žievele ir vanile,įmaišyti maskarponę,ir viską lengvai suplakti.

Pasiruošti indelius/ar vieną didelį indą,kur sloksniuoti tiramisu.Sausainių juosteles porai sekundžių pamerkti į sirupą ir dėti į indelius,ant viršaus dėti maskarponės -grietinėlės kremo,uždėti sluoksnį citrininio kremo..ir taip viską kartojam,kol prisipildo indeliai...paruoštą desertą padėti keliom valandom į šaldytuvą.
Skanaus...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą