2012 m. gegužės 15 d., antradienis

Kakavinis varškės pyragas


Paruošimui Jums reikės:

  • 1 arb. šaukštelis Kepimo milteliai
  • 2 valg. šaukštas Kakavos milteliai
  • 170 g Grietinė
  • 200 g sviesto
  • 300 g miltų
  • 4 kiaušiniai[L dydžio]
  • 100 g cukraus
  • 1 arb. šaukštelis kiaušinis
  • 500 g Varškės įdarui:
  • 50 g krakmolo
  • 1 nutarkuotos citrinos žievelė.

Kakavinis varškės pyragas gaminimas :


Sviestą ištirpinti. Jam ataušus, įmušti kiaušinį, supilti cukrų ir plakti, kol cukrus ištirps. Suberti persijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius ir masę gerai išmaišyti, išminkyti iki vientisos, lygios tešlos. Gautą tešlą padalinti į dvi maždaug lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti valandai į šaldiklį.
Tuo metu paruošti pyrago įdarą. Varškę su grietine pertrinti iki visiškai lygios masės, sudėti krakmolą ir gerai išmaišyti. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.Baltymus išplakti su cukrumi, kol cukrus ištirps.Trynius sumaišom su varške ir ir tada įmaišom plaktus baltymus,sudedam citrinos žievelę. Dar kartą gerai permaišyti.
Vieną tešlos dalį sutarkuoti burokine tarka į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą(aš naudojau apvalią,26cm. dydžio). Tuomet tolygiai užpilti varškės įdarą, o ant viršaus – užtarkuoti antrąją dalį tešlos. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.Iškepusį pyragą apibarstyti cukraus pudra....

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą