2012 m. gegužės 20 d., sekmadienis

Panna cotta,itališkas desertas


Paruošimui Jums reikės:
2 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
100 ml šalto vandens
15 g Oetker želatinos
420 ml grietinėlės 35 %
70-120 g cukraus
Panna cotta,itališkas desertas gaminimas :

Vandeny išbrinkinti želatiną.
 Puode ant vidutinės ugnies pakaitinti grietinėlę su pienu, cukrumi ir vanile, kol užvirs. Nukelti nuo ugnies, šluotele plakant įmaišyti ištirpintą želatiną, paplakti kol ištirps.
 Išpilstyti į formeles ir leisti atvėsti iki kambario temperatūros.Tada dėti į šaldytuvą,kad sustingtų.
 Ant šio deserto aš dar užpyliau žele putėsių sluoksnį.
 Imame vieną otker žele pakelį ir pagaminame,kaip parašyta ant pakelio,kai pilnai atvės,supilame žele į plakiklį ir plakame iki putų.Gautas žele putas užpilame ant jau apstingusio grietinėlės deserto ir paliekame pilnai sušalti...

 Labai skanu..gaivu...ir kažkas tokio.....nepaprasto skonio...rekomenduoju pasigaminti,ir nustebinti savo artimuosius...labai greitai ir lengvai pasidaro....skanaus..

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą