2012 m. lapkričio 3 d., šeštadienis

Šokoladiniai putėsiai...


Lengvas desertas puikiai tinkantis prie puodelio kavos....saldu...

½ puodelio nenugriebto pieno;
¼ puodelio smulkaus cukraus;
2 didelių kiaušinių trynių;
170 gr. stambiai kapoto juodojo šokolado;
¾ puodelio grietinėlės.

1. Ant mažos ugnies pakaitinkite pieną.

2. Į dubenėlį įpilkite cukrų ir kiaušinių trynius ir suplakite iki vientisos masės.

3. Nuimkite nuo ugnies pieną ir labai lėtai įpilkite į kiaušinių trynių ir cukraus mišinį. Sumaišytą masę kaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės.

4. Į dubenėlį su susmulkintu šokoladu lėtai, nedideliais kiekiais pilkite karšto pieno mišinį ir maišykite, kad šokoladas ištirptų. Uždenkite ir leiskite masei atvėsti iki kambario temperatūros.

5. Kol masė šąla kitame dubenyje suplakite grietinėlę ir sudėkite ją į šokolado masę, išmaišykite. Masę sudėkite į atskirus puodelius, kuriuose patieksite putėsius ir palikite valandai šaltai, kad sustingtų.

Receptą radau delfio portale...
Niujorke šiuo metu gyvenantis lietuviškų šaknų turintis Michaelas Laiskonis du kartus buvo pripažintas geriausiu JAV konditeriu, o 2007-aisiais pelnė geriausio pasaulyje desertų meistro vardą. Čia jo  šokolado putėsių receptas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą