Biskvitui:
125 g kambario temperatūros sviesto
220 g cukraus
2 didelių kambario temperatūros kiaušinių
200 g miltų
40 g kakavos
1 1/4 a.š. kepimo miltelių
čiut druskos
2 v.š. espresso kavos
175 ml pieno
Miltus susimaišyti su kakava, kepimo milteliais bei druska ir kelis kartus persijoti.
Pieną sumaišyti su kava.
Sviestą išplakti su cukrumi iki baltumo. Mušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakti. Tada į sviesto masę berti miltų mišinį ir ir gerai viską išmaišyti.. Supilti pieną ir dar kartą permaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir kepti170° temperatūroje 30-40 min. Patikrinti mediniu pagaliuku.Biskvitą kepiau 23cm skersmens formoj.Tešlą dariau iš dvigubos normos ir padalinus pusiau kepiau dviejose formose.
Kremui
500gr maskarponės
1indelis rududu
400gr grietinėlės36 procentų riebumo
grietinėlę išplakti ir sumaišyti su maskarpone ir rududu,gaunasi labai skanus kremas....
Atvėsusius biskvitus perpjauti į 2/3 dalis,sulaistyti kava[aš į kavą pyliau truputi likerio]tepti kremo ir taip surinkti tortą,aš į vieną sluoksnį dar smulkintų lazdyno riešutų įdėjau.Torto šonus aptepti kremu,galima apibatrstyti likusio biskvito trupiniukais.Receptą radau pashttp://aguonele.blogspot.de/2014/02/sokoladinis-kavos-tortas-karalius.html,bet pakeičiau kai ką pagal save.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą