2015 m. lapkričio 22 d., sekmadienis

Juozo Statkevičiaus mamos keksas

Šį receptą užmačiau interneto platybėse,ir nieko nelaukus išsikepiau.Labai skanus,purus,drėgnas..tiesiog tirpstantis burnoj...rekomenduoju...

250 gr margarino

2 stiklinių cukraus
2 stiklinių miltų (550D)
5 kiaušinių
4 šaukštų grietinės
250 g razinų
2 šaukštų riešutų
šlakelio romo
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,vanilės ir 1 citrinos nutarkuotos žievelės.
Margariną sutarkuoti.
Supilti miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilę, romą, įtarkuoti citrinos žievelę.
Viską sukapoti šaukštu, paskui trinti pirštais, kad masė virstų tarsi stambiomis kruopomis.
Į tešlos maišytuvą įmušti kiaušinius, sudėti grietinę ir viską sukti pamažu dedant birią tešlą. Išsukti tešlą iki ji taps grietinės konsistencijos ir nebesijus cukraus kruopelių.
Kekso formą geriausia gausiai ištepti kiaulių taukais – tuomet kepinys neprikibs prie sienelių.
Į formą dėti dalį tešlos, berti dalį nuplikytų, nusausintų ir miltuos apvoliotų razinų (jei norite – mėgstamų džiovintų vaisių ir aguonų), pakepintų ir susmulkintų riešutų.
Vėl dėti tešlos ir vėl sluoksnį razinų bei riešutų. Paskutinis sluoksnis turi būti tešlos.
180 laipsnių temperatūroje kepti 1 val. 10 min. Keksas gražiai iškyla. Kad išimtas iš orkaitės ir formos jis nesubliūkštų, patariama paskutines 5 minutes kaitrą padidinti iki 200 laipsnių karščio. Taip kekso viršus apskrus ir stangri plutelė neleis jam suzmekti.
Atšalusį galima papuošti cukraus pudra ar šokoladu, aptepti glajumi, paruoštu iš cukraus pudros, citrinos sulčių ir šlakelio vandens.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą