2016 m. rugpjūčio 7 d., sekmadienis

Pyragas 'voveraitė'

Pilnas sodas obuolių ir mažų,ir didelių...šitas faktas nori ar ne primena,kad vasara eina į pabaiga,kad ir kaip būtų gaila.Pasipuošus sodams uoboliais man pirmiausia norisi iš jų kepti pyragus..taigi ,šis pyragas ypatingas,nes jam visai nereikia riebalų...

800gr obuolių supjaustytų kubeliais
150gr Dansukker cukraus /Farinas/
150gr miltų
150 gr mėgstamų riešutų
3 kiaušiniai
2a.š kepimo miltelių
1 v.š cinamono
žiupsnelis druskos
cukraus pudros apibarstymui

supjaustytus obuolius apipilti cukrumi,cinamonu ir palikti 1 valandai.Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų,trynius sudėti į obuolius,suberti smulkintus riešutus,persijotus miltus su kepimo milteliais.Viską gerai išmaišyti.Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų,ir įmaišyti į obuolių masę.Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi,supilti masę ir kepti 180c apie 40 min,ar pyragas iškepęs patikrinti mediniu smeigtuku.Skanaus..
Receptą radau /verdu ir kepu numeryje/.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą