2017 m. kovo 21 d., antradienis

Perloto arba risotto

Lankant įvairius kursus pasisemiu vis naujų įdėjų,viena iš jų tai perloto su burokėliais,sakysit nesamonė..pabandykit,įdomus ir skanus derinys.

400gr perlinių kruopų
1 didelis svogūnas
400gr virtų burokėlių
50 ml balto vyno
sultinio kruopų virimui
1 česnako skiltelė
druskos,petražolių pagal skonį
1 indelis lydyto surelio

perlines kruopas sausam puode pakepinam,kol pakvips maloniu kvapu,užpilam vyną,maišome kol nugaruos,tada užpilame sultiniu ir verdame kol kruopos suminkštės,nepamirštam pamaišyti.Virtus burokėlius sublenderiuoti kartu su svogūnu ir česnaku iki vienalytės tyrės.Baigiant virti sudedame burokėlių tyrę,jei reikia paskaninam druska,petražolėm ir dar apie 5 min paverdame.Pabaigoje sudedame lyditą sūrelį,išmaišome ir ragaujame...skanaus..

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą