2013 m. gruodžio 17 d., antradienis

Kalėdinis pyragas

Mano kalėdiniai pyragai jau senokai paslėpti ,jie tyliai laukia Kalėdų ryto...
1kg.ir 200gr įvairių džiovintų vaisių;spanguolių,abrikosų,razinų,ananasų,greifruktų,papajų.
225gr sviesto
200 gr cukraus[dėjau 100 rudojo ir 100 farino cukraus]
4 kiaušiniai
350 gr miltų
2 a.š kepimo miltelių
1 citrinos nutarkuota žievelė
1 apelsino nutatkuota žievelė ir išspaustos sultys
300 gr riešutų,dėjau 150 gr kokoso ir 150 gr žemės riešutų
300ml brendžio
Visus džiovintus vaisius supjaustyti kubeliais,sudėti riešutus,užpilti brendžiu,išmaišyti ir palikti per naktį.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi,mušti po vieną kiaušinius vis išplakant.Sudedame nutarkuotas žieveles ir supilame išspaustas apelsino sultis,gerai išmaišome.Sudedame persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais.Išmaišome.Sudedame džiovintus vaisius ir viską išmaišome.Kekso formas išklojame kepimo popierium,supilame tešlą ir kepame apie 1h 30 min,160c orkaitėj.
Kepant pyragą namai prisipildo nuostabaus kvapo...kvepia šventėmis...
Iškepusį pyragą atvėsinti.Atvėsusį pyragą suvynioti į kepimo popierių ir i foliją,paslėpti ir laukti stebuklingo ryto...
Pyragą reikėtų išsikepti bent prieš mėnesį..

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą