2013 m. gruodžio 29 d., sekmadienis

Žiemiški šokoladiniai meduoliai


100 gr medaus
100gr rudojo cukraus
50gr sviesto
2.a.š meduolių prieskonių
1 nutarkuotos citrinos žievelė
1 kiaušinis
100gr juodo šokolado
300gr miltų
1.a.š kepimo miltelių

aptepimui meduolių 1 kiaušinis
papuošimui mėgstamų riešutų

Medų išsukti su minkštu sviestu ir cukrumi,suberti prieskonius ir citrinos žievelę.Įmušti kiaušinį.Tarkuotą šokoladą suberti į mišinį.Po truputį suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir minkyti,kol susidarys vienalytė glotni masė.Tešlą iškočioti,išspausti norimas formas ir išdėlioti kepimo popierium išklotoje skardoje.Meduolius patepti plaktu kiaušiniu ir papuošti įvairiais riešutais.
Iki 180c įkaitintoje orkaitėje kepti apie 12 min.
Iškeptus meduolius sudėkite į sandarią dėžutę,į ją įdėkite apelsino puselę,ji meduoliams suteiks drėgmės ir padės išsiskleisti jų kvapui...po poros dienų galėsit mėgautis šiais kvapniais meduoliais...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą