2014 m. gruodžio 10 d., trečiadienis

Smėliniai sausainiai


400gr minkšto kepinių margarino arba sviesto
260 gr cukraus
700gr miltų
2 kiaušiniai+vienas kiaušinis sausainių aptepimui
1 a.š kepimo miltelių
1 a.š vanilinio cukraus
mėgstamų riešutų 150 gr

Minkštą sviestą išsukti gerai su cukrumi,imušti kiaušinius.Viską labai gerai išmaišyti.Sudėti miltus,persijotus su kepimo milteliais ir vanile.Greitai užminkyti tešlą ir padėti į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.Ant gausiai miltuoto stalo iškočioti tešlą maždaug 5mm storio,ir išspausti norimo dydžio sausainius.Sudėti į kepimo skardą,aptepti plaktu kiaušiniu ir apibarstyti smulkintais riešutais.Kepti 180 c apie 15-20 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą