2015 m. sausio 10 d., šeštadienis

Čiabatta duonelė

Vienam kepaliukui reikės,
450 g kvietinių miltų
2v.š grikių miltų
300 ml šilto vandens
1v.š cukraus
šaukštelis druskos
žiupsnelis pipirų/naudojau citrinpipirius/
5 v.š alyvuogių aliejaus
7 gramai sausų arba 25gr gyvų mielių

Į didelį dubenį įpilti 300 ml šilto vandens,sudėti mieles,druską,cukrų,aliejų ir pipirus.Viską gerai išmaišyti.Įberti grikių miltus, išmaišyti.Palaipsniui sudėti kvietinius miltus ir užmaišyti tešlą.Tešlą uždengti rankšluostuku ir palikti pakilti apie 1 h.
Pakilusią tešlą išversti ant gausiai miltuoto stalo ir lengvai ištampyti į blyną,uždėti įdarą/džiovinti pomidorai,alyvuogės,arba ivairios žolelės su česnakais/,aš kelis šaukštus aliejaus sumaišiau su prieskoninėm žolelėm ir įspaudžiau česnako,gautu mišiniu aptepiau tešlą ir susukau i volelį,galus užspausti,o tą volelį susukti dar,tarsi gręžtume skalbinius.Į orkaitę įdėti indą su vandeniu,įkaitinti orkaitę iki220 c ir kepti apie 15-20 min.

Minkšta,labai skani ir labai kvepianti..


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą