2016 m. vasario 19 d., penktadienis

Marmurinis keksas

200gr grietinės
4 kiaušiniai
100gr sviesto
220gr cukraus
400gr miltų
1a.š kepimo miltelių
2a.š kakavos

sviestą ištirpinti ir atvėsinti.Kiaušinius išplakti su cukrumi,sudėti grietinę,išmaišyti,supilti ištirpintą sviestą,gerai išmaišyti.Įmaišyti miltus sumaišytus su kepimo milteliais.Tešlą padalinti į dvi dalis,į vieną įmaišyti kakavą.Į kepimo formą dėti po šaukštą baltos/rudos masės,taip dėti kol sudėsim visą tešlą.Kepti 180c apie 45 min,ar keksas iškepęs patikrinti mediniu pagaliuku.Man kepė truputį ilgiau,tai kad neapdegtų viršus,keksą uždengiau folija.Minkštas,drėgnas ir skanus keksas..
receptą radau sm.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą