2012 m. rugsėjo 7 d., penktadienis

Keptų paprikų užtepėlė

1 didelės arba 2 mažesnių raudonų paprikų
2 svogūnai
6 v.š. alyvuogių aliejaus
200 g šaltai rūkytos šoninės
1 v.š. pomidorų pastos
400 g maskarponės sūrio
1 sauja šviežių bazilikų
juodųjų pipirų

Paprikas ir svogūnus supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti ant aliejaus keptuvėje.

Daržovėms sumikštėjus, sudėti kubeliais supjaustytą šoninę [skūrelę nupjauti], įdėti pomidorų pastą ir pastoviai maišant kepinti 3 min. Atvėsinti.
Į virtuvinį kombainą sudėti atvėsintą paprikų masę, maskarponės sūrį ir gerai sutrinti iki vientisos masės.

 Sudėti smulkiai supjaustytus bazilikus ir išmaišyti šaukštu.
Kadangi aš kombaino neturiu,tai viską sutryniau blenderio pakalba.
Gavosi skani užtepėlė,tinkanti tepti ant duoniukų ar skudintos duonytes....užtepėlė tirštos konsitencijos ir maloniai tepasi....
receptą radau pas dowę.[dowiuk,ačiū tau].

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą