2012 m. gruodžio 29 d., šeštadienis

Trapios tešlos sausainiai su spanguolėm

275 g kambario temperatūros sviesto
140 g cukraus
245 g aukščiausios rūšies miltų
145 g kukurūzų miltų
75 g smulkiai pjaustytų džiovintų spanguolių
žiupsnelio druskos
cukraus pudros sausainiams pabarstyti
kelių lašų vanilės esencijos

Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Persijoti miltus su kukurūzų miltais, įmaišyti į sviesto masę, įberti druską ir vanilės esenciją. Sudėti pjaustytas spanguoles ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti minkšta. Tešlą įdėti į plėvelę ir įdėti į šaldytuvą 1 val.

Stalą pabarstyti miltais, iškočioti tešlą apie 4 mm, formele spausti sausainius. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti įkaitintoje orkaitėje 160 laipsnių apie 15 – 20 min.

Ištraukus iš orkaitės dar karštus sausainius pabarstyti cukraus pudra.

Labai skanūs,trapūs sausainukai,puikiai tinka kalėdinėm dovanėlėm...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą