2013 m. liepos 22 d., pirmadienis

Marinuoti agurkai

Agurkai saldrūgščiai,skanūs ir traškūs...mūsų mėgiamiausi....

Reikės

1 litrui vandens:
5 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
100 g acto
prieskonių,kokius mėgstat,krapai,vyšnių lapai,,česnakai ir panašiai.
Aš darau šitaip; agurkus švariai nuplaunu,nupjaustau galiukus ir užpilu juos verdančiu vandeniu,palaikau kol agurkai pakeičia spalvą ir vanduo beveik atvėsta.Tada agurkus sudedu į švarius stiklainius,užpilu verdančiu marinatu,užsuku dangtelius ir apverčiu stiklainius,juos šiltai apkloju,taip laikau,kol stiklainiai atšąla.Aš į stiklainius vyšnių ir krapų nebededu,juos sudedu į verdantį marinatą,kai truputį paverda,juos išimu.

2 komentarai: