2013 m. liepos 23 d., antradienis

Raudonujų serbentų pyragas

Šitas pyragas nuostabus,net labai....visiem rekomenduoju jį išsikepti.Nuostabi serbentų, rūgštelė susimaišo su saldaus morengo patalais...tobulas ir skanus derinys....o dar trapus pyrago pagrindas....mmmm....šį pyragą kepu jau keli metai,jis mūsų šeimos labai mėgstamas.Receptas rastas sm.
pagrindui
240 gr miltų
1 aš kepimo miltelių
110 gr minkšto sviesto
100 gr cukraus
2 kiaušinių tryniai

įdarui
2 kiaušinių baltymai
120 ml cukraus
2 aš kukurūzų krakmolo[naudojau bulvių]
540 ml raudonujų serbentų

Pagrindui skirtus produktus sumaišyti,suminkyti tešlą į rutulį ir padėti 30 min į šaldytuvą.
Tešlą išimtą iš šaldytuvo iškočioti,ir ja iškloti kepimo skardą[aš naudojau 26 cm skersmens],kepti 170c apie 25 min.
Įdarui baltymus išplakti iki standžių putų,palaipsniui supilti cukrų ir krakmolą,dar paplakti ir sumaišyti su serbentais.Baltymų-serbentų masę tolygiai paskirstyti ant pyrago,kepti dar 10-15 min,kol viršus gražiai paruduos....tobulai skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą