Paruošimui Jums reikės:
200 g miltų
200 g cukraus
1 arb. šaukštelis sodos
1.5 arb. šaukštelis kepimo miltelių
120 g . kambario temperatūros sviesto
40 g kakavos
190 ml kefyro
Tortas juodas miškas gaminimas :
Šokoladinis kremas:
100 gr. juodojo šokolado
200 ml. grietinėlės
Grietinėlės kremas:
500 ml. plakamosios grietinėlės 36 %
100gr. cukraus
citrinos rūgšties pagal skonį.
Vyšnios:
400 gr. šaldytų vyšnių be kauliukų
3 v.š. cukraus
3 v.š. brendžio, likerio arba likerio,bet nėra būtina.
Šokoladinis kremas. Prieš gamindami tortą iš vakaro pasiruošiame šokoladinį kremą. Užviriname grietinėlę, nukeliame nuo ugnies, sudedame šokolado gabaliukus, ir maišome iki vientisos masės. Per naktį laikome šaldytuve. Tuomet išplakame jį mikseriu iki viesntisos masės.
Vyšnios. Jas taip pat užpilame cukrumi ir alkoholiu (arba tik cukrumi), paliekame per naktį.
Šokoladinis biskvitas. Sviestą išplakame su cukrumi, dedame kiaušinius, vėl viską išplakame. Supilame kefyrą, vėl plakame iki vientisios masės. Sodą, kepimo miltelius, kakavą, miltus persijojame, dalimis beriame į tešlą ir plakame, kol masė taps vientisa.Tešlą pilame į kepimo popieriumi ištiestą formą nuimamais kraštais ir iškepame . Kepame 180 C orkaitėje apie 20- 30 min. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjauname i tris dalis.
Grietinėlės kremas. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštimi iki standumo.
Torto surinkimas.
Dedame bisvitą, sulaistome jį vyšnių sirupu.
Sudedame visą šokoladinį kremą, išlyginame[aš dar pabarstau riešutais,jie mum čia labai tinka]
Ant viršaus dedame pusę kiekio grietinėlės su vyšniomis.
Biskvitas, sulaistytas ,ir vėl grietinėlės kremas su vyšniom,ant viršaus uzdedam trečią biskvitą,ji sudrėkinam,aptepam plonai grietinėlės kremu ir apipilam tirpintu šokoladu,arba puošiat kaip norit ir mokat...
Tortą per naktį palaikome šaldytuve,kad subręstų ...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą