1 Svogūnas
- 1 kiaušinis
- 200 g fermentinio sūrio
- 6 bulvės
700 g maltos mėsos
- 2 morkos
Kaip gaminti:
Maltą mėsą sumaišyti su prieskoniais ir kiaušiniu.Imti po gabaliuką mėsos ir suformuoti šulinėlius,dėti juos į skardą.
Bulves išvirti,pagardinti mėgstamais prieskoniais,ir iš jų padaryti košę.
Morkas sutarkuoti ir patroškinti kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu.
Į mėsos šulinėlį dėti po šaukštą troškintų morkų,ant viršaus uždėti bulvių košės ir kepti 190c orkaitėj apie 30 min,baigiant kepti užbarstyti tarkuoto sūrio.
2012 m. rugpjūčio 12 d., sekmadienis
Kelmas
1 kiaušinis
- 3 skiltelės česnako
- 1 arb. šaukštelis druskos,pipirų,džiovintų bazilikų
- 1 morka,puse svogūno
400 g maltos mėsos
- 1 šonkaulių juosta
Kaip gaminti:
Šonkaulių juostą itrinti duska,pipirais ir česnaku,palikti pasimarinuoti per naktį.
Maltą mėsą sumaišyti su tarkuota morka,smulkiai pjaustytu svogūnu,česnaku ir kitais prieskoniais,įmušti kiaušinį.Viską gerai išmaišyti.
Paimti šonkaulius ir juos sujungti smeigtukų pagalba,į vidų prideti jau paruoštos mėsos.Kepti orkaitėj 180c apie 1 h,iškepusį kelmą papuošti daržovėm.
- 3 skiltelės česnako
- 1 arb. šaukštelis druskos,pipirų,džiovintų bazilikų
- 1 morka,puse svogūno
400 g maltos mėsos
- 1 šonkaulių juosta
Kaip gaminti:
Šonkaulių juostą itrinti duska,pipirais ir česnaku,palikti pasimarinuoti per naktį.
Maltą mėsą sumaišyti su tarkuota morka,smulkiai pjaustytu svogūnu,česnaku ir kitais prieskoniais,įmušti kiaušinį.Viską gerai išmaišyti.
Paimti šonkaulius ir juos sujungti smeigtukų pagalba,į vidų prideti jau paruoštos mėsos.Kepti orkaitėj 180c apie 1 h,iškepusį kelmą papuošti daržovėm.
Tiramisu su mėlynėmis
Šitas desertas dieviško skonio....seniai jau bevalgiau tokį skanų,saldžiai gaivų desertą....receptą radau pas Nerytę,ačiū jai.Receptą truputį pakeičiau...
1 stiklinės stiprios kavos
50 ml. amareto likerio
1 stiklinės mėlynių
4 kiaušinio trynių
4 v. šaukštų cukraus
250 g. mascarpone
100 g.Damų pirštelių
kakavos pabarstymui,keletą lašų migdolų kvapų.
Šaltą kavą sumaišykite su amareto likeriu .
Kiaušinio trynius sudėti į dubenį (geriausiai metalinį), supilkite cukrų ir plakite mikseriu iki purumo, kol tryniai taps šviesūs (apie 5 minutes). Sumažinkite greitį ir po šaukštą sudėkite maskarponę,ir migdolų kvapus.
Sausainius išmirkykite (po 3 sekundes iš kiekvienos pusės) kavoje, sudėkite į vieną didelį arba kelis nedidelius indelius. Užtepkite sluoksnį kremo. Suberkite pusę mėlynių. Užklokite sekančiu išmirkytų sausainių sluoksniu, užtepkite likusiu kremu. Užbarstykite kakvos. Galima papuošti mėlynėmis.
Desertą dėkite 2-3 val. į šaldytuvą, ir....skanauti....
1 stiklinės stiprios kavos
50 ml. amareto likerio
1 stiklinės mėlynių
4 kiaušinio trynių
4 v. šaukštų cukraus
250 g. mascarpone
100 g.Damų pirštelių
kakavos pabarstymui,keletą lašų migdolų kvapų.
Šaltą kavą sumaišykite su amareto likeriu .
Kiaušinio trynius sudėti į dubenį (geriausiai metalinį), supilkite cukrų ir plakite mikseriu iki purumo, kol tryniai taps šviesūs (apie 5 minutes). Sumažinkite greitį ir po šaukštą sudėkite maskarponę,ir migdolų kvapus.
Sausainius išmirkykite (po 3 sekundes iš kiekvienos pusės) kavoje, sudėkite į vieną didelį arba kelis nedidelius indelius. Užtepkite sluoksnį kremo. Suberkite pusę mėlynių. Užklokite sekančiu išmirkytų sausainių sluoksniu, užtepkite likusiu kremu. Užbarstykite kakvos. Galima papuošti mėlynėmis.
Desertą dėkite 2-3 val. į šaldytuvą, ir....skanauti....
2012 m. birželio 17 d., sekmadienis
Bulviniai piršteliai
Paruošimui Jums reikės:
2 Kiaušiniai
1 Paprika
5 virtos bulvės
1 nedidelis svogūnas
200 g maltos mėsos
100 g maltų džiuvėsėlių piršteliam apvolioti
Bulviniai piršteliai gaminimas :
Virtas bulves sutrinti į košę,sudėti pjaustytą papriką kubeliais ir svogūną,įdėti mėsą,prieskonius,įmušti 1 kiaušinį.Masę gerai išmaišyti ir suformuoti pirštelius,juos pamirkyti plaktame kiaušiny ir apvolioti džiuvėsėliuose.Kepti keptuvėje iš abiejų pusių kol gražiai paruduos
Varškės desertas su vaisiais
Paruošimui Jums reikės:
1 Kivis
1 Apelsinas
20 ml vandens
50 g cukraus
200 g varškės
100 g jogurto
1 arb. šaukštelis želatinos
100 g braškių
1 žiupsnelis mėtos
Varškės desertas su vaisiais gaminimas :
Varškę išplakti su jogurtu,mėta ir cukrumi,įmaišyti išbrinkintą želatiną,padėti kremą į šaldytuvą kol supjaustysim vaisius.Apelsiną,ir kivį supjaustome kubeliais,dedame kremo i indą ir sloksniuojam su vaisiais,viršų papuošiam braškėm,dedam pusvalandžiui i šaldytuvą ,kad sustingtų.
1 Kivis
1 Apelsinas
20 ml vandens
50 g cukraus
200 g varškės
100 g jogurto
1 arb. šaukštelis želatinos
100 g braškių
1 žiupsnelis mėtos
Varškės desertas su vaisiais gaminimas :
Varškę išplakti su jogurtu,mėta ir cukrumi,įmaišyti išbrinkintą želatiną,padėti kremą į šaldytuvą kol supjaustysim vaisius.Apelsiną,ir kivį supjaustome kubeliais,dedame kremo i indą ir sloksniuojam su vaisiais,viršų papuošiam braškėm,dedam pusvalandžiui i šaldytuvą ,kad sustingtų.
Ratatulė
Paruošimui Jums reikės:
1 Morka
1 Paprika
1 Cukinija
3 skiltelės česnako
1 svogūnas
2 pomidorai
0,5 arb. šaukštelis džiovinto baziliko
Ratatulė gaminimas :
Daržoves nuplauti ir supjaustyti kubeliais- morką šiaudeliais.Svogūną apkepinti aliejuj,dėti česnaką,papriką ir cukiniją,patroškinti apie5 min,tada sudėti smulkintus pomidorus ir prieskonius,viską išmaišyti ir dar patroškinti apie 20min.
1 Morka
1 Paprika
1 Cukinija
3 skiltelės česnako
1 svogūnas
2 pomidorai
0,5 arb. šaukštelis džiovinto baziliko
Ratatulė gaminimas :
Daržoves nuplauti ir supjaustyti kubeliais- morką šiaudeliais.Svogūną apkepinti aliejuj,dėti česnaką,papriką ir cukiniją,patroškinti apie5 min,tada sudėti smulkintus pomidorus ir prieskonius,viską išmaišyti ir dar patroškinti apie 20min.
Tiršta faršo ir daržovių sriuba
Paruošimui Jums reikės:
3 skiltelės česnako
1 skardinė konservuotų pomidorų
1 svogūnas
5 bulvės
1 arb. šaukštelis džiovinto baziliko
2 litrai sultinio
2 morkos
1/2 poro
400 g faršo
1/2 geltonos paprikos
Tiršta faršo ir daržovių sriuba gaminimas :
Sultinį užvirinti,į jį sudėti nuskustas ir supjaustytas kubeliais bulves.Morkas,porą,svogūną ir paprikas susmulkinti,apkepti delimano wok keptuvėje ir supilti į sriubą.Faršą dėti i keptuvę,sudėti smulkintą česnaką,kai mėsa apkeps,supilti konservuotus pomidorus,troškinti,kol pomidorai ištiš.Troškintą farša/pomidorus supilti į sriubą ir pavirti dar apie 15 min,sriubą pagardinti druska ir bazilikais.Labai skani ir soti daržovių sriuba.
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)