Aš iškepiau mažose formelėse,jūs taip nedarykite...į tešlą dedasi labai mažai riebalų,todėl nuo keksiukų labai sunkiai nusilupa popieriukai...kaip ir parašyta recepte,reikia kepti formoj,pateptoj aliejumi...
400 g varškės
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
1 citrina
4 kiaušiniai
1 šaukštas sviesto
1ir 1/2 šaukštelio sodos
aliejaus
varškę pertrinti per sietelį.Į didelį indą berkite 3/4 cukraus,dėkite sviestą ir gerai ištrinkite.Sukrėskite varškę ir vėl trinkite iki vientisumo.Citriną švariai nuplaukite ir nuplikykite,nupjaukite galiukus ir supjaustykite griežinėliais.Pašalinkite sėklas,supjaustykit i 4 dalis ir sutrinkite plakikliu iki vientisumo.Verskite citrinas į varškę ir gerai išmaišykite.Su likusiu cukrumi išplakite šluotele kiaušinius ir supilkite į varškę.Suberkite sodą ir dar kartą išmaišykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 200c.
Į varškę nusijokite miltus ir išmaišykite,tešla nusės,pasidarys minkšta ir 'gauruota',tumet verkite ją į aliejumi pateptą kepimo formą.
Kepkite 40 min,kol paviršius gražiai paruduos.
Aš gal nepavadinčiau to kepinio keksu...man labiau panašu į pyragą...drėgnas,jaučiasi varškė ir citrina..labai aromatingas...
Receptą radau darbštuolės žurnale.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą