2013 m. sausio 11 d., penktadienis

Citrininis varškės keksas

Aš iškepiau mažose formelėse,jūs taip nedarykite...į tešlą dedasi labai mažai riebalų,todėl nuo keksiukų labai sunkiai nusilupa popieriukai...kaip ir parašyta recepte,reikia kepti formoj,pateptoj aliejumi...

400 g varškės
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
1 citrina
4 kiaušiniai
1 šaukštas sviesto
1ir 1/2 šaukštelio sodos
aliejaus

varškę pertrinti per sietelį.Į didelį indą berkite 3/4 cukraus,dėkite sviestą ir gerai ištrinkite.Sukrėskite varškę ir vėl trinkite iki vientisumo.Citriną švariai nuplaukite ir nuplikykite,nupjaukite galiukus ir supjaustykite griežinėliais.Pašalinkite sėklas,supjaustykit i 4 dalis ir sutrinkite plakikliu iki vientisumo.Verskite citrinas į varškę ir gerai išmaišykite.Su likusiu cukrumi išplakite šluotele kiaušinius ir supilkite į varškę.Suberkite sodą ir dar kartą išmaišykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 200c.
Į varškę nusijokite miltus ir išmaišykite,tešla nusės,pasidarys minkšta ir 'gauruota',tumet verkite ją į aliejumi pateptą kepimo formą.
Kepkite 40 min,kol paviršius gražiai paruduos.
Aš gal nepavadinčiau to kepinio keksu...man labiau panašu į pyragą...drėgnas,jaučiasi varškė ir citrina..labai aromatingas...
Receptą radau darbštuolės žurnale.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą