2013 m. sausio 29 d., antradienis
Tortas snikers
Karameliniams biskvitams:
2 kiaušiniai
330 g miltų
200 g cukraus
200 g grietinės
1 arb.š. sodos
200g rududu
Visus produktus suplakti iki vientisos masės. Masę supilti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą(22 cm skersmens) ir kepti 180 C temperatūroje apie 40 – 45 min. Gerai atvėsinti ir perpjauti į tris (arba keturias) dalis .
Šokoladinis pertepimas
100g juodo šokolado
50 ml pieno
Šokoladą ištirpinti su pienu ant silpnos ugnies.
Grietinėlės kremas:
400 g plakamos grietinėlės
2 valg.š. cukraus
Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo.
Sviestinis kremas:
270 g “Rududu”
100 g sviesto, kambario temperatūros
100 g pakepintų žemės riešutų
“Rududu” ir sviestą kartu palaikyti bent per naktį kambario temperatūroje, kad produktų temperatūros būtų vienodos. Kitą dieną minkštą sviestą išplakti mikseriu iki purumo, supilti “Rududu”, sausoje keptuvėje apkepintus ir susmulkintus žemės riešutus ir gerai išmaišyti.
Torto surinkimas:
Į torto formą (22 cm skersmens) dėti vieną biskvitą, sulaistyti jį sirupu iš vandens ir cukraus[dar įspaudžiau citrinos sulčių] . Aptepti tirpintu šokoladu, sutepti pusę grietinėlės kremo. Dėti antrą biskvitą, jį taip pat sulaistyti sirupu, aptepti šokoladu, ant viršaus sutepti visą sviestinį kremą. Dėti trečią biskvitą, sulaistyti sirupu, aptepti likusiu šokoladu ir likusiu grietinėlės kremu. Jeigu biskvitą perpjovėte į keturias dalis, ant viršaus dėti ketvirtą biskvitą.
Tortą palaikyti šaldytuve, kol kremai sustings, tada išimti iš torto formos ir papuošti.
Tortas skaniausias į trečią parą.Receptą radau sm.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą