2013 m. sausio 24 d., ketvirtadienis

Kebabai



 Būna tokių dienų,kad nežinai ką gaminti....ir tada ieškai įdėjų....
taigi,namie gaminti kebabai,gal kam nors pasirodys,kad neverta gaminti,nes galima nusipirkti...bet aš paprieštarausiu,man buvo daug skaniau gaminti namie,nei pirkti kebabinėj....valgiau,ir mintyse galvojau...labai skanu...

lavašui.

600g miltų
200ml vandens šilto
10v.š aliejaus
2v.š cukraus
1a.š druskos
2v.š sausų mielių
2 a.š džiovinto baziliko,arba kitų mėgstamų prieskonių

įdarui.

1nedidelis kinietiškas kopūstas
1 agurkas
3 pomidorai
keptos arba rūkytos vištienos pjaustytos juostelėm,svogūnų laiškų,juodujų pipirų.

padažui.
lygiom dalim sumaišyti pomidorų padažą ir majonezą,įspausti česnako 2-4 skilteles ir išmaišyti.

Pirmiausia pasidarome tešlą lavašui.Mieles sumaišome su cukrumi, supilame į šiltą vandenį ir paliekame kol pakils. Tada miltus sumaišome su druska, supilame aliejų, mieles ir viską gerai išmynkome. Tešlą padedame šiltai ,kad pakiltų ir padvigubėtų.Pakilusią tešlą padaliname į 12-14 vienodų rutuliukų.Kiekvieną rutuliuką  iškočiojame plonai į apvalų blynelį kurį kepame sausoje keptuvėje iš kiekvienos pusės kol  truputį pagelsta.Vienos pusės nekepti ilgiau nei 1minutę.Iškepusius lavašus dėti į maišelį,kad nesudžiūtų.
Pasiruošiame įdarą,.
Daržoves supjaustome smulkiai,pabarstome pipirais,druska[galima įspausti truputį citrinos sulčių]ir išmaišome.
Ant lavašo dėti kelis šaukštus daržovių,uždėti mėsos ir užpilti padažo.Viską susukame ir apkepame sausoje keptuvėje iš abiejų pusių kol gražiai paruduos.
Receptą radau pas .http://bajaliai.pepa.lt/?s=kebabas

Darbo tikrai nedaug,o rezultatas puikus.Gaminsiu dar tikrai ne kartą...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą