2013 m. sausio 9 d., trečiadienis

Sausainiai macarons 2

Tai antras bandymas daryti siuos skanėstus...šį kartą jie gavosi plonesni ir lygesni,atrodo,kad bandymas pavyko...sijonėliai yra..

100g kiaušinių baltymų kambario temperatūros [man išėjo iš 3 k]
50g cukraus
110g migdolų, sumaltų į miltus (aš maliau su luobele)
200g cukraus pudros

Smulkintuvu sumalame migdolus iki miltų,sukratome pudrą ir dar pamalame.Gautus miltus persijojame per sietelį.Riešutam reikėtų nuimti luobelę,šį kartą aš patingėjau...gėda,bet taip jau buvo...
Švariame inde išplakame baltymus iki standžių putų,plakant supilame cukrų ir dar plakame apie 5 min.Į plaktus baltymus supilame riešutus su pudra[aš dar įpyliau kelis lašelius maistinių dažų],atsargiai išmaišome iš apačios į viršų.Tešlos ilgai nemaišome,kad per daug neišskystėtų.
Tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspaudžiame nedidelius blynelius,jie turėtų lengvai slysti į šalis ir būti lygūs.
Skardas paliekame 30 min kambario temperatūroje,kad apdžiūtų,tada kepame 150 c 15 min.Truputį ataušusius nuimti nuo skardos ir atvėsinti pilnai.Atvėsusius sutepame tirpintu šokoladu arba kremu kokiu jūs mėgstate.
Mano pastebėjimas;kitur rašo kad baltymai turi būti bent per naktį pabuvę kambario temperatūroje,mano pabuvo tik apie valandą,nes kepti juos sumasčiau greitai..taigi,tai įtakos manau sausainiam neturėjo,nes jie gavosi geri..gal labiau viskas priklauso nuo baltymų išplakimo,ir nuo to,kokiame inde juos plakam[indas turi būti idealai švarus].Atrodo,kad sudėtinga juos padaryti...bet nieko čia baisaus....
Už išsamų reportažą apie juos dėkoju Jolankai.


Šitie ružavi buvo daryti su žemės riešutais[tiesiog norėjosi išbandyti su kitais riešutais].Man daug labiau patiko su migdolais...

3 komentarai:

  1. Labai gražūs.:) Aš vis nesiryžtų jų gaminti...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai dailūs:)) mėginau vieną sykį, neišėjo, bet nepasiduosiu :D

    AtsakytiPanaikinti