2012 m. gegužės 20 d., sekmadienis
Čeburėkai
Paruošimui Jums reikės:
0,5 kg miltų
150 ml vandens
0,5 arb. šaukštelis druskos
1 kiaušinis
Čeburėkai gaminimas :
O įdarą gaminsim iš:
~250g kiaulienos faršo
1-1,5 galvos svogūno (~100g)
pusės stiklinės pieno (~100ml)
pipirų ir druskos pagal skonį
Maždaug trečdalyje (~50ml) vandens ištirpiname druską. Pilame ten 3/5 miltų ir įmušam kiaušinį.
Po truputį vis įpildami vandens pradedame minkyti tešlą. Turėtų gautis tokia tąsi prie rankų kimbanti masė. Jei tešla skysta, berkite papildomai miltų ir minkykit, kol tešlą galėsite iškelti iš dubens ant miltais pabarstyto stalo. Tada dar minkom vis pabarstydami miltais, kol ji nebekibs prie rankų. Tik atsargiai – nepadauginkit miltų – tešla turi būti elastinga, jokiu būdu ne per kieta.
Baigę minkyt užklojam tešlą rankšluosčiu ir duodam tešlai pusvalandį pailsėti. O tuo tarpu galime pasiruošti įdarą.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir dėti i faršą,paskaninti druska ir pipirais,įpilti puse stiklinės pieno ir gerai išmaišyti.
Tešlą iškočioti,išpjauti apskritimus,įdėti įdaro ir užspausti kraštus šakute,virti gerai įkaitintam aliejui kol gražiai paruduos.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą