2012 m. gegužės 20 d., sekmadienis

PROVANSO ŽOLELIŲ DUONELE


Paruošimui Jums reikės:
1 stiklinės vandens.
2 st. kvietinių miltų
3 v.š. alyvų aliejaus
1 a.š. druskos
1 st. kukurūzų miltų
1 a.š. sausų mielių
1 a.š. cukraus
PROVANSO ŽOLELIŲ DUONELE gaminimas :

stiklinė-200ml.

 Užpilui:
 100gr. alyvų ar kito aliejaus
 3-4 sk. česnako
 3 v.š. pjaustytų bazilikų, petražolių, raudonėlių, krapų, čiobrelių, mairūno,kmynų.


 Vienoje stiklinėje šilto vandens išmaišyti mieles ir cukrų, palikti šiltoje vietoje 15 min., kad suputotų.

 Pasiruošiame prieskonius užpilui, žalumynus smulkiai supjaustome, sumaišome su aliejumi, įspaudžiame česnaką ir viską paliekame dubenėlyje iki panaudojimo.

 Dideliame inde suberiame sijotus miltus, jei neturite kukurūzų miltų, galima naudoti vien tik kvietinius, įberiame druską, aliejų, supilame mielių mišinį, viską minkome kokias 5min., tešlą apdengiame rankšluostuku ir paliekame 1val. šiltoje vietoje, kad pakiltų.
 Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkome, verčiame ant lentos, pabarstytos miltais, kočiojame apvalų lakštą, nekočiokite per plonai.
 Tešlos lakštą gausiai patepame pasiruoštu aliejaus mišiniu, supjaustome juostelėmis.Imame po vieną juostelę ir susukame spiralę,dedame ją i kepimo skardą iškotą kepimo popierium,paliekame dar pusvalandžiui ,kad pakiltų.Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėj apie 30 min.
 Tai labai skani ir aromatinga duonelė su žolelem,nuo kurios namai kvepia ypatingai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą