2012 m. gegužės 20 d., sekmadienis
Sausainiai 'gėlytės'
Paruošimui Jums reikės:
250 g sviesto
350 g miltų
130 g cukraus
1 kiaušinis
2 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
100 ml mėgstamo džemo,cukraus pudros apibarstymui.
Sausainiai 'gėlytės' gaminimas :
Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purumo. Įmaišyti kiaušinį, druską, vanilinį cukrų. Palaipsniui įmaišyti miltus. Šiek tiek paminkyti ir tešlą padalinus į dvi dalis, suvynioti į maistinę plėvelę bei pašaldyti mažiausiai 1 val.
Atšalusią tešlą iškočioti trijų mm storio lakštą tarp dviejų kepimo popieriaus lapų, vos pabarstytų miltais. Išpjauti 4 - 5 cm dydžio apskritimus. Pusėje apskritimų mažomis formelėmis išpjauti viduriukus.
Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 6 - 8 minutes. Ataušusius sausainius aptepti džemu,ir pabarstyti pudra...
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą